X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Tulbure: Ghimpu fie va fi dat pe mîna justiției, fie va dispărea din politică

22 sep. 2017,, 12:51   Politică
7485 5

Plecările din ultima perioadă din PL întăresc tot mai mult convingerea că acest partid va dispărea de pe arena politică din Moldova, consideră analistul Alexei Tulbure.

Intervievat de NOI.md, Tulbure a opinat că liberalii nu mai au nicio șansă să acceadă în viitorul parlament, întrucît s-au discreditat complet. „Acest partid nu mai revine în marea politică, s-a discreditat. Ceea ce se întîmplă acum este un rezultat logic al activității anterioare, al ilegalităților comise. Soarta acestui partid este deja pecetluită, el va dispărea”, a afirmat Tulbure.

Potrivit politologului, PL călcă pe urmele PLDM, care a pierdut în timp record un număr mare de deputați. „Există un algoritm după care se procedează și noi am văzut că nu sînt sfinți prin Parlament, și nici în partide nu-s”, a adăugat el.

Alexei Tulbure prognozează un deznodămînt deloc optimist și în cazul liderului PL. „Mihai Ghimpu fie va ajunge în fața justiției, fie se va retrage din viața publică, dacă va fi lăsat în pace, și noi vom uita repede de el. El poate încă să apară în fața justiției, iar acolo sînt foarte multe episoade în care a fost implicat”, a punctat analistul.

În opinia lui, vina pentru situația în care a ajuns formațiunea o poartă toți membrii de partid, inclusiv Dorin Chirtoacă. „Chirtoacă era perceput ca viitorul acestui partid, politician tînăr, cu perspectivă. Eu o dată nu am văzut ca Chirtoacă să se opună prin cuvînt sau măcar cumva să se opună acestor acțiuni ale lui Ghimpu de a fi parte a sistemului mafiot. Nu a manifestat absolut nicio rezistență”, a adăugat Tulbure.


Menționăm că în această lună doi deputați PL, Iurie Dîrda și Oleg Ogor, au părăsit formațiunea. Aceștia l-au acuzat pe Ghimpu de faptul că tratează partidul după principiul „partidul sînt eu”, ceea ce a dus la distrugerea lui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?