X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Orașul Soroca a devenit Capitală Cultural Turistică pentru o zi

22 sep. 2017,, 13:00   Societate
4389 0

Orașul Soroca a devenit astăzi Capitala Cultural Turistică pentru o zi, iar în centrul atenției pentru turiști este propus pentru descoperire monumentul turistic și legendara bijuterie a raionului – Cetatea Soroca, notează NOI.md.

Cetatea de la Soroca a fost înălțată de Ștefan Cel Mare în ultimul sfert al secolului al XV-lea. O spune tradiția locală, care-i explică numele prin faptul că domnul a pus soroc (termen de clădire).

Organizatorii invită turiștii să descoper valorile culturale și materiale ale Moldovei și totodată să devenim ambasadorii țării invitînd prietenii de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova.

Iată și cîteva destinațile turistice din raionul Căușeni, iar seara va culmina cu un concert de zile mare al maestrului Eugen Doga din Scuarul Cetății Soroca din oraș:

  • Peștera Bechir care este numită de săteni „Gaura Turcului”
  • Lumînarea Recunoștinței
  • Biserica din lemn adusă din Maramureș, ( str. Ion Creangă)
  • Muzeul de Etnografie și Istorie, (str. Independentei, 68, (230-22264)
  • Vinăria DAC*
  • Excursie panoramică în orașul Soroca
  • Cetatea Soroca, strada Petru Rareș, 1, 09:00 pînă la 18:00 ( 069323734)
  • Concertul maestrului Eugen Doga în Scuarul Cetății Soroca

Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei turistice – „Fii Oaspetele Nostru”. Campania aparține tuturor și orice locuitor al Moldovei se poate asocia cu ea. Fiecare moldovean poate deveni ambasadorul țării invitînd prietenii săi de peste hotare să descopere destinațiile turistice din Republica Moldova. Fii Oaspetele Nostru la Soroca!


Concertele fac parte dintr-o serie de evenimente de promovare a patrimoniului cultural-turistic, ce vor avea loc sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul partenerilor strategici USAID și Guvernul Suediei, a Oficiului Național al Viei și Vinului, și cu sprijinul Consiliului Raional din Soroca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?