Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, indignat că guvernarea i-a zădărnicit vizita la New York

22 sep. 2017,, 11:40   Politică
7160 21

Șeful statului susține că nu a fost informat de Ministerul Afacerilor Externe despre invitația de a participa la Adunarea Generală a ONU, care se desfășoară în aceste zile la New York, informează NOI.md.

Igor Dodon afirmă că această informație a fost ținută în taină de Ministerul de Externe, întrucît guvernarea a decis unilateral ca Moldova să fie reprezentată la această reuniune importantă de către Pavel Filip.

„Eu nu am fost informat despre invitaţia care, de obicei, vine pe numele şefului statului. Adunarea Generală a ONU, care are loc de obicei în septembrie la New York, invitaţi sînt şefii de state. Aţi văzut că în mare parte vin şefii de state. Guvernul, prin Ministerul de Externe, a blocat această informaţie, ea nu a ajuns la mine. Era logic ca preşedintele să meargă. Din nou, un element care nu ne face faţă nouă ca ţară”, a declarat Igor Dodon în cadrul Liniei directe cu președintele.

În opinia demnitarului, abordarea guvernării este total deplasată în raport cu Președinția. „Vă place sau nu de Dodon preşedinte, nu mă interesează. Voi trebuie să respectaţi instituţia prezidenţială, eu respect instituţia parlamentară, eu respect instituţia guvernamentală, pentru că acestea sînt instituţii de stat”, a declarat el.

Oficialul se arată convins că participarea premierului Pavel Filip la lucrările ONU va fi utilizată de guvernare ca o platformă pentru șlefuirea imaginii sale. Dodon mai afirmă că Guvernul nu este la prima abatere de acest gen. O tentativă similară a fost și în timpul vizitei la Teheran, cînd urma să se întîlnească cu Federica Mogherini.


În prezent șeful statului se află în pregătiri pentru vizita de la Bruxelles.

De menționat că prim-ministrul Pavel Filip a participat la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), desfăşurată la New York în perioada 19-22 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?