Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

S-a decis: Troleibuzele cu acumulatoare vor circula pînă la Stăuceni. Cînd?

22 sep. 2017,, 13:30   Societate
9166 3

Noile troleibuze fără fire "Belkommunmaș", care funcționează de la acumulatoare, vor circula spre Stăuceni, pînă la sfîrșitul acestui an, transmite NOI.md.

Anunțul privind inaugurarea în curînd a noului itinerar a fost anunțată de primarul interimar al capitalei Nistor Grozavu, care în ajun i-a felicitat pe locuitorii comunei Stăuceni cu ocazia Hramului localității și aniversarea a 150 de ani de la înființarea acestei localități.

Nistor Grozavu a promis că troleibuzele mult așteptate vor începe să circule prin suburbia municipiului Stăuceni pînă la sfîrșitul acestui an, exprimîndu-și speranța că aceasta va fi o veste plăcută și un cadou bun pentru locuitorii din Primăria capitalei și Regia Transport Electric a orașului.

De remarcat faptul că în vara acestui an au fost date în exploatare primele troleibuze fără fir "Belkommunmaș", asamblate la Chișinău, care funcționează în baza acumulatoarelor. Acestea circulă pe itinerarul care leagă centrul orașului de Aeroportul Internațional Chișinău.

Troleibuzele sînt dotate cu acumulatoare, care le permit să parcurgă pînă la 50-60 km, fără a fi nevoie să fie reîncărcate de la rețeaua electrică. Energia se acumulează în baterii cînd vehiculul este conectat la fire

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?