Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Detaliu surprinzător despre grecii antici

25 sep. 2017,, 02:00   Externe
4505 0

Un nou studiu sugerează că grecii vedeau ocurenţe mistice în fisurile apărute în urma cutremurelor, fiind nenumărate cazurile în care aceştia au ales să-şi construiască temple sau alte locuri sacre pe aceste falii.

Se cunoaşte de mult faptul că gazele emanate din apa care provenea din adîncuri produceau viziunile oracolului din Delphi, un clarvăzător care a ghidat grecii antici începînd din secolul al VII-lea î.e.n. Acum, într-un nou studiu publicat în Proceedings of the Geologists’ Association, o echipă de cercetători de la Universitatea din Plymouth, Marea Britanie, a ajuns la concluzia că şi alte locuri sacre au fost ridicate pe fisuri similare, scrie Seeker.

Oamenii de ştiinţă au arătat cum templele de la Micene, Efes, Cnidus şi Hierapolis erau, la fel ca la Delphi, construite şi reconstruite pe falii rezultate în urma cutremurelor.

În Cnidus, un oraş antic în ruine din sud-vestul Turciei de astăzi, localnicii au reconstruit un templu în acelaşi loc după ce a fost dărmîmat de un cutremur.

Acelaşi tipar se repetă şi în alte oraşe, sugerînd cum grecii vedeau lumea de jos ca destinaţie pentru cei morţi şi o sursă de cunoaştere şi putere mistică.


Mai mult decît atît, deoarece grecii antici nu trăiau în zgîrie-nori, iar daunele unui astfel de eveniment erau minore, aceştia nu vedeau în cutremur o catastrofă, ci mai degrabă un eveniment cu semnificaţii puternic spirituale. De asemenea, conform datelor istorice şi geologice, cutremurele erau dese pe timpul civilizaţiei antice a Greciei, drept urmare, este uşor de înţeles că un fenomen atît de recurent a intrat în imaginea extrem de bogată a spiritualităţii antice greceşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?