X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia şi Transnistria "au confirmat că au poziţii comune"

22 sep. 2017,, 11:20   Politică
4247 8

Rusia şi Transnistria "au confirmat că au poziţii comune în privinţa mai multor aspecte principiale ale situaţiei internaţionale".

Acest fapt este menţionat într-un comunicat al Serviciului de presă al preşedintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, referitor la convorbirea telefonică pe care a avut-o joi cu viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din procesul de negocieri între Transnistria şi Moldova, exprimînd o poziţie comună privind necesitatea unei "activităţi sistematice şi ritmice pe toate platformele de negociere,", precum şi că "un rezultat reciproc acceptabil poate fi atins exclusiv prin intermediul dialogului, în care Transnistria este un participant egal".

Ei s-au pronunţat pentru "organizarea cît mai grabnică a următoarei întîlniri în formatul "5+2" fără înaintarea unor precondiţii".

O atenţie deosebită a fost acordată demersului Tiraspolului către ONU prin care cere ca Transnistriei să-i fie acordat "statut special de observator în Organizaţie".

Krasnoselski susţine că, "în condiţiile de frînare artificială a dialogului în cadrul mecanismului actual de negociere, prezenţa RMN pe noi platforme, în special la ONU, ar permite să comunice mai eficient comunităţii internaţionale poziţia Transnistriei".

El a remarcat din nou "rolul decisiv al Rusiei ca garant al procesului de negocieri", abordînd şi "anumite probleme în cooperarea ruso-transnistreană pe dimensiuni actuale în cooperarea bilaterală".

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse nu există nicio informaţie despre convorbirea telefonică a lui Karasin cu Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?