X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Companiile din Cehia sînt gata să investească în Moldova

22 sep. 2017,, 10:30   Economie
3110 1

Cehia este interesată de dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova și multe companii cehe sînt gata să realizeze proiecte investiționale în țara noastră.

O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de JiříHavlíček, ministru al Industriei și Comerțului din Republica Cehă, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii,Octavian Calmîc, informează NOI.md.


Potrivit responsabililor de la Ministerul Economiei și Infrastructurii ministrul ceh consideră că Republica Moldova este un partener atractiv pentru extinderea relațiilor comercial-economice și este interesată de aprofundarea acestora, prin realizarea unor proiecte investiționale în domeniul mediului, infrastructurii, sectoarele energetic și agroalimentar etc

Jiří Havlíček a menționat, de asemenea, că Cehia este gata să-i împărtășească Republicii Moldova din experiența sa în prelucrarea deșeurilor, reabilitarea drumurilor, dezvoltarea tehnologiilor informaționale și alte domenii. De asemenea,dînsula mai spus că în țara sa există mai multe companii interesate de realizarea unor proiecte în Moldova și să caute parteneri de afaceri în țara noastră.

Proiecte concrete și perspective de implementare ale acestora au fost discutate în cadrul întrevederii Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică moldo-cehă, desfășurată la Chișinău în perioada 20-21 septembrie, precum și a Forumului de afaceri moldo-ceh,organizat în capitala Republicii Moldova pe 21 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?