X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Calmîc: Companiile Moldtelecom şi Air Moldova nu vor fi privatizate pînă în 2019

22 sep. 2017,, 10:00   Economie
3946 2

Companiile de stat Moldtelecom, Air Moldova, precum şi RED Nord şi RED Nord-Vest, care fuzionează într-o singură întreprindere de stat, nu vor fi privatizate pînă în anul 2019.

Acest lucru a fost menționat de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei şi Infrastructurii, în studioul Agora, comunică NOI.md.

El a menţionat că pentru aceste obiecte de stat pasibile de privatizare sînt necesare o abordare aparte şi asistenţa partenerilor de dezvoltare în evaluarea costului de piaţă al activelor, formei şi termenelor posibilei privatizări, ca să se obţină la buget sume maxime de pe urma vînzării lor.

Ministrul Economiei şi Infrastructurii a spus că solicitările respective de a efectua expertiza necesară au fost adresate tuturor partenerilor externi. Totodată, numai Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, şi-a anunţat disponibilitatea de a ajuta autorităţile Moldovei în procesul de identificare a costului de piaţă al companiilor de stat menţionate şi în cel de privatizare.

Octavian Calmîc a subliniat că procesul prevede înainte de toate evaluarea activelor, determinarea procedurilor, opţiunilor, deciziilor, scenariilor privatizării şi toată această muncă nu poate fi finalizată mai devreme decît sfîrşitul anului 2018 sau începutul anului 2019. În afară de aceasta, după cum a menţionat vicepremierul, reţelele electrice de distribuţie ale statului RED Nord şi RED Nord-Vest se planifică să fie comasate într-o singură întreprindere şi acest proces se va finaliza în cel mai bun caz la mijlocul anului viitor.


Ministrul a subliniat, de asemenea, că, în cazul SA Moldtelecom, spre vînzare poate fi propus pachetul nu de 100% de acţiuni, ci, spre exemplu, pachetul de control cu menţinerea de către stat a unui pachet mare de blocare și a pîrghiilor de influență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?