X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Candu, despre prima tranşă a asistenţei macrofinanciare a UE pentru Moldova

22 sep. 2017,, 09:30   Economie
3127 3

Republica Moldova speră să obţină de la Uniunea Europeană prima tranşă a asistenţei macrofinanciare în decembrie 2017, iar mărimea ei poate constitui 30 de milioane sau 33 de milioane de euro.

Acest fapt a fost comunicat jurnaliştilor de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care a menţionat că, pentru obţinerea primei cote de bani din volumul total al asistenţei macrofinanciare aprobate de UE pentru Moldova în valoare de 100 mil. euro, ţara noastră trebuie să îndeplinească 10 condiţii.

Potrivit spicherului, realizarea lor este prevăzută de a doua foaie de parcurs a reformelor prioritare, coordonată de Guvern şi Parlament.

Andrian Candu a spus că autorităţile speră să întrunească toate condiţiile pentru a obţine banii de la UE pînă la finele lunii noiembrie, ca deja în decembrie să primească prima tranşă de asistenţă. Suma ei exacta deocamdată nu este cunoscută. Spicherul a specificat că ea poate constitui 30 mil. euro sau 33 mil. euro, în funcţie de stipulările acordului comun de asistenţă macrofinanciară a UE pentru Moldova, care, deocamdată, nu este semnat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?