Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Înregistrările video au scos la iveală detalii noi în cazul Braguță

21 sep. 2017,, 17:10   Societate
5037 2

Detalii noi ies la iveală în cazul morții lui Andrei Braguța.

Potrivit procurorului Ion Caracuian, alți 10 angajați ai izolatorului de detenție preventivă din cadrul Poliției Capitalei au fost interogați, relatează NOI.md.

„În urma vizualizării a peste 1000 de ore de înregistrări video de pe șase camere de supraveghere, am idendificat 10 angajați ai Izolatorului de Detenție Provizorie, care sînt bănuiți de rele tratamente”, a delcarat Caracuian pentru NOI.md.

În privința celor 10 angajați au fost emise ordonanțe de recunoaștere a acestora în calitate de bănuiți, iar în seara zilei de 20 septembrie aceștia au fost audiați de procurorii din cadrul Procuraturii Chișinău, a mai menționat Caracuian.

Potrivit procurorului, investigațiile continuă și în cazul judecătorului, și a procurorului care erau responsabili de cazul de învinuire a lui Brăguța. Procurorul general a expediat materialele Colegiului de disciplină și etică, care urmează să se pronunțe dacă aceștia au încălcat sau nu Codul de procedură penală.


Totodată, Ion Caracuian a declarat că în cazul celor trei polițiști care au statut de învinuit pe acest caz, procurorul de caz urmează să depună mîine o cerere la Procuratura Rîșcani pentru a le fi prelungit mandatul de arest.

„Procuratura a adresat o sesizare Inspectoratului General de Poliție pentru a-i suspenda din funcție în baza legii procesual penale”, a mai subliniat Caracuian.

Reamintim că Andrei Brăguţa a fost reţinut îpe 15 august, pentru comportament agresiv în trafic și conducerea neadecvată a automobilului. La 11 zile distanță acesta a decedat la spitalul Penitenciarului Pruncul, fiind deagnosticat cu bronho-pneumonie purulentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?