Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Recomandări pentru justiţia moldovenească, de la Consiliul Europei

21 sep. 2017,, 16:41   Societate
2775 3

Un grup de experţi ai Consiliului Europei, aflaţi în Moldova în vizită de lucru, vor pregăti recomandări pentru continuarea reformelor în sectorul justiţiei pentru anii 2018-2024.

La întîlnirea cu ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, ei au anunţat că se vor interesa de monitorizarea aplicării noilor legi, lupta împotriva corupţiei, cooperarea cu instituţia ombudsmanului, mecanismul de prevenire a torturii şi Legea privind activitatea specială de investigaţii.

Potrivit ministrului, în Moldova "există legi bune, care sînt apreciate pozitiv de experţi internaţionali, însă trebuie să lucrăm la o aplicare cu succes a acestora".

Echipa de experţi efectuează mai multe vizite de documentare în instituţiile statului pentru cercetarea evoluţiilor din domeniul justiţiei. Ei au întrevederi cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, Centrului Naţional Anticorupţie, Institutului Naţional de Justiţie, Avocatul Poporului, Uniunii Executorilor Judecătoreşti, Institutului de Reforme Penale, dar şi a unor ONG-uri de profil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?