X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Procuratura Generală a respins plîngerea depusă împotriva lui Dodon (DOC)

21 sep. 2017,, 15:35   Politică
5252 4

Procuratura Generală a respins denunțul penal depus de Partidului Acțiune și Solidaritate împotriva Igor Dodon, notează NOI.md.

Formațiunea l-a acuzat pe Igor Dodon pe trădare de patrie și incitare la dezbinare națională și a cerut Procuraturii să investigheze acțiunile șefului statului prin prisma acestor suspiciuni. Instituția a stabilit însă că nu există temei pentru pornirea vreunei anchete în acest sens.

„Avînd în vedere că faptele descrise în adresare nu conțin nicio bănuială temeinică că a fost comisă vreo infracțiune, Procuratura Generală nu dispune de baze legale pentru a interveni cu vreun act de reacționare”, se arată în răspunsul dat Maiei Sandu de procurorul-șef al Direcției politici și reforme, Alexandru Nichita.

Procurorul a mai argumentat că nu pot fi examinate sub aspect penal nici declarațiile publice făcute de președinte, atît timp cît nu afectează în niciun fel libertatea de exprimare. Funcționarul a amintit că, potrivit Constituției, șeful statului se bucură de imunitate și nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile exprimate.

„Faptele enunțate în petiție relevă exprimarea de idei, atitudini și opinii redate de președinte în exercitarea mandatului constituțional. Potrivit Legii supreme, președintele se bucură de imunitate și nu poate fi tras la răspundere juridică pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului”, se mai arată în demers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?