X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Ce spune Candu despre propunerea suspendării lui Dodon

21 sep. 2017,, 13:15   Politică
8028 12

Propunerea liberalilor de a-l suspenda din funcție pe președintele Igor Dodon nu a fost privită cu ochi buni de spicherul Andrian Candu, comunică NOI.md.

În opinia lui, aceasta nu este decît o acțiune de PR a liberalilor. Potrivit lui, demisia și suspendarea președintelui este o decizie mai complicată și nu se face prin înregistrarea unei simple hotărîri în Parlament.

„Noi urmărim fiecare acțiune și fiecare declarație a președintelui și, la momentul potrivit, cînd o să considerăm că există o încălcare a Constituției și blocaj instituțional care pune în pericol funcționalitatea statului, binențeles, ne vom expune pentru acțiunea corespunzătoare”, a explicat Candu.

El a adăugat că pentru a demite președintele satului este necesară formarea unei comisii speciale care să constate încălcările comise de președinte. Ulterior, pe marginea încălcărilor se pronunță Curtea Constituțională și doar atunci Parlamentul poate să voteze suspendarea șefului statului pe 30 de zile. După asta urmează desfășurarea referendumului privind demiterea președintelui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?