Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Doi generali americani, decoraţi cu distincţii ale Armatei Naţionale

21 sep. 2017,, 14:10   Societate
2708 0

Generalii americani Marvin Hunt şi John Byrd au fost decoraţi cu medalia "Pentru cooperare" a Armatei Naţionale a Moldovei. Distincţiile a fost înmînate de comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie.


Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Ministerului Apărării, Marvin Hunt este directorul Statului Major Întrunit al Gărzii Naţionale a Statului Carolina de Nord (GNCN), iar John Byrd este asistentul şefului GNCN pentru operaţiuni interne.

Generalul Marvin Hunt se află în Republica Moldova, în perioada 18-21 septembrie, pentru a participa la cursul de instruire "Dezvoltarea liderilor", desfăşurat în cadrul Academiei Militare a Forţelor Armatei "Alexandru cel Bun", iar generalul John Byrd este parte a delegaţiei americane la exerciţiul internaţional EUMOLDEX 2017.

Igor Cutie a declarat că Armata Naţională se află într-un proces amplu de reformare, iar sprijinul acordat de SUA în realizarea acestui obiectiv strategic este vitală.

„Parteneriatul strategic dintre statele noastre ne-a dat posibilitate, prin intermediul programelor de asistenţă, să modernizăm instituţia de apărare a Republicii Moldova, să elaborăm documentele strategice, să pregătim efectivul de militari prin contract în cadrul exerciţiilor bilaterale şi multinaţionale şi să îmbunătăţim condiţiile de instruire", a spus comandantul Armatei Naţionale.

De asemenea, generalul Cutie a mulţumit pentru programele de studii oferite de Guvernul SUA militarilor Armatei Naţionale şi pentru sprijinul acordat la pregătirea contingentelor de militari detaşaţi în misiuni internaţionale de menţinere a păcii.

Parteneriatul dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord a fost lansat la 22 aprilie 1999 prin semnarea unui memorandum bilateral de intenţii, avînd drept scop facilitarea cooperării în domeniile economic, cultural, ştiinţific, schimburilor academice, apărării şi protecţiei civile, coordonării eforturilor umanitare ale diverselor instituţii guvernamentale şi organizaţii nonguvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?