X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova şi Georgia sînt dispuse să realizeze proiecte investiţionale comune

21 sep. 2017,, 10:10   Economie
2406 1

Moldova şi Georgia intenţionează să dinamizeze cooperarea comercial-economică şi să realizeze proiecte investiţionale comune, informează NOI.md.

Acest subiect a fost abordat în timpul întrevederii Primului ministru al Moldovei, Pavel Filip, cu omologul său georgian,Gheorghi Kvirikaşvili, în cadrul participării la lucrările sesiunii a 72-a a Adunării Generale a ONU de la New-York.

Potrivit comunicatului serviciului de presă al Guvernului Moldovei, în cadrul discuţiilor atenţia prinncipală a fost acordată stadiului actual al relaţiilor bilaterale şi posibilităţilor dinamizării dialogului moldo-georgian, inclusiv în cadrul organismelor internaţionale.

Şeful Guvernului Moldovei a remarcat relaţiile susţinute dintre ambele state, care s-au consolidat timp de 25 de ani din ziua stabilirii raporturilor diplomatice, şi s-a pronunţat pentru schimbul în continuare de experienţă în domeniile cheie şi aprofundarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Pavel Filip a subliniat buna cooperare dintre Moldova şi Georgia în integrarea europeană, specificînd că schimbul mutual de experienţă avansată în domeniul afacerilor interne, în sfera justiţiei şi apărării va contribui la executarea programelor europene ale ambelor ţări.


La rîndul său, Primul ministru al Georgiei a reiterat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Moldova în problema încluderii în agenda sesiunii Adunării Generale a ONU a chestiunii privind retragerea trupelor străine de pe teritoriul Moldovei.

Pavel Filip şi Gheorghi Kvirikaşvili au subliniat necesitatea conjugării eforturilor pentru valorificarea potenţialului economico-comercial dintre Moldova şi Georgia, menţionînd în acest context organizarea cu succes a primei şedinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru cooperarea economico-comercială.

Oficialii au reiterat deschiderea şi pentru realizarea proiectelor investiţionale comune, crearea întreprinderilor mixte şi cooperarea în domeniul diversificării resurselor energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?