X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon vrea ca acțiunile lui Candu să fie examinate prin prisma Codului penal

20 sep. 2017,, 16:40   Politică
4489 7

Andrian Candu și-a permis unele declarații care depășesc atribuțiile lui funcționale și prevederile legii, a declarat astăzi revoltat Igor Dodon, citat de NOI.md.

Demnitarul s-a arătat deranjat de afirmațiile democratului precum că Armata s-ar putea în curînd să nu-l mai recunoască pe președinte. Dodon l-a avertizat pe Candu că aceste luări de poziții pot fi calificate drept uzurpare a puterii de stat.

„Am fi interesați să aflăm din ce surse se informează președintele Parlamentului și dacă aceste scenarii nu sînt pregătite în vreunul dintre birourile guvernării, a Partidului Democrat sau de peste ocean. Îi atrag atenția spicherului că astfel de acțiuni pot fi calificate drept uzurpare a puterii în stat, iar pe astfel de încălcări nu există termen de prescripție”, a atenționat Dodon.

Șeful statului susține că examinează posibilitatea sesizării organelor de drept pe marginea declarațiilor lui Candu. El a sugerat că acțiunile democratului ar putea fi analizate prin prisma Codului penal.

„Conform legii cu privire la Forțele Armate și a Constituției RM, «Președintele Republicii Moldova este comandantul suprem al Forțelor Armate și poartă răspundere pentru starea sistemului național de apărare în limitele împuternicirilor prevăzute de Constituție și de alte acte normative». Totodată, conform Legii Supreme, «în RM puterea legislativă, executivă și judecătorească sînt separate și colaborează în exercitarea prerogativelor ce le revin», a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?