X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Duminică, la Chişinău va avea loc Festivalul „Unitate prin diversitate"

20 sep. 2017,, 17:40   Societate
4214 0

Duminică, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău va avea loc cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Etnocultural "Unitate prin diversitate".


Potrivit unor surse din cadrul Biroului Relaţii Interetnice, care organizează evenimentul, "la Festival vor fi prezente circa 40 de etnii care locuiesc în Moldova".

"Evenimentul este conceput pentru a armoniza relaţiile interetnice în ţara noastră multinaţională şi pentru a păstra culturile, tradiţiile şi obiceiurile tuturor popoarelor care trăiesc în Moldova. Organizaţiile internaţionale şi naţionale, împreună cu conducerea ţării, ambasadorii şi reprezentanţii companiilor internaţionale vor deschide în mod oficial un tur al istoriei poporului lor la ora 9.00 în parcul central din Chişinău", a declarat reprezentanta Biroului, Olga Goncearova.

Potrivit ei, "în parc vor fi prezentate expoziţii de cărţi, poveşti, fotografii, costume ale fiecărui grup etnic".

"Participanții la Festival au pregătit şi filme documentare despre poporul lor şi despre bucatele naționale. Oaspeţii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a cumpăra obiecte de artizanat şi de îmbrăcăminte, iar sărbătoarea popoarelor va fi completată cu muzică şi un program de dansuri populare", a spus ea.

Intrarea la Festival va fi liberă.

Festivalul Republican al Etniilor se desfăşoară în Moldova din anul 2000, la iniţiativa Guvernului, în a treia duminică din septembrie, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, organizaţiilor etnoculturale şi Primăriei Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?