Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Transnistria aşteaptă din partea Rusiei 70 de milioane de dolari

20 sep. 2017,, 17:20   Economie
2265 1

Guvernul autoproclamatei RMN aşteaptă din partea Rusiei un ajutor în sumă de 70 milioane de dolari pentru modernizarea întreprinderilor transnistrene.


Acest fapt a fost menționat de către preşedintele guvernului, Alexandr Martînov, în cadrul unei conferinţe de presă la care a prezentat bilanţul vizitei la Moscova. El a menţionat că i-a transmis reprezentantului special al preşedintelui FR pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, adresarea întreprinderilor privind acordarea resurselor de credit.

„Aceşti bani sînt necesari pentru modernizarea echipamentelor, creşterea volumelor de export şi creşterea mijloacelor circulante. Întreprinderile solicită împrumuturi pentru 5-6 ani cu o dobîndă de 3-4% pe an. Nu există astfel de resurse în interiorul republicii. Aceste planuri de afaceri i le-am transmis personal lui Rogozin. În prezent, aceste proiecte sînt studiate", a spus el.

Premierul a recunoscut că, pentru a asigura fluxurile financiare în Transnistria, investitorii "au nevoie de garanţii clare şi condiţii preferenţiale".

"Iniţiativele legislative pe care guvernul le-a prezentat Sovietului Suprem prevăd şi una, şi alta. Natura promovării investiţiilor, a preferinţelor investiţionale ar trebui să fie fără precedent, deoarece Transnistria este un stat nerecunoscut şi acest lucru prezintă anumite riscuri pentru investitori. Prin urmare, propunem încheierea unui contract de investiţii în care vor fi prevăzute toate garanţiile pentru investitor, toate beneficiile fiscale – pînă la scutirea de la plata impozitului pe venit pentru 8-10 ani. Practic, noi le propunem să plătească numai impozite salariale – pe venituri şi cel social", a explicat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?