X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova așteaptă noi investitori americani

20 sep. 2017,, 19:30   Economie
3126 1

Reuniunea Comisiei mixte moldo-americane privind cooperarea comercial-economică dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii va avea loc la Chișinău, în perioada 5-6 octombrie 2017, relatează NOI.md.


Înțelegerea referitor la desfășurarea reuniunii a fost atinsă în cadrul întrevederii de lucru din capitală, aviceministrului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, cu adjunctul asistentului secretarului Trezoreriei SUA pentru Europa şi Eurasia, Elizabeth Berry.


Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, părțile au discutat despre extinderea relațiilor comerciale și economice dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, precum și alte subiecte de interes comun.

În cadrul dialogului, Vitalie Iurcu a menționat că dezvoltarea relațiilor bilaterale cu SUA constituie una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova, autoritățile moldovenești fiind interesate de realizarea mai multor proiecte investiționale în țara noastră cu participarea activă a companiilor americane.

În acest context, el a oferit informații detaliate cu privire la programul de reforme economice, implementatde autorități, precum șireferitor la prioritățile pentru următoarea perioadă.

Viceministrul Economiei și Infrastructurii a prezentat, de asemenea, climatul investițional și regimurile comerciale ale Republicii Moldova, a povestit despre particularitățile sectorului energetic, despre potențialul în domeniul tehnologiilor informaționale, precum șis-a referit la oportunitățile oferite de Parcurile IT din țara noastră.

La rîndul său, ElizabethBerry a reiterat interesul Statelor Unite ale Americii de a impulsiona cooperarea comercial-economică bilaterală, accentuînd importanța Comisiei mixte de cooperare comercial-economică, care este o platformă foarte bună pentru atingerea obiectivelor trasate. Părțile au convenit asupra organizării ședinței Comisiei, în perioada 5-6 octombrie curent, la Chișinău.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în perioada ianuarie-iunie 2017, a constituit circa 48,05 milioane dolari SUA, cu 21,11% mai mult, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în Republica Moldova își desfășoară activitatea 379 întreprinderi cu capital american, valoarea investițiilor în capitalul social fiind de circa 544 milioane de lei. După volumul capitalului investit, SUA se află pe locul 6 printre țările partenere ale Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?