Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Cine e acel Kjell (a se citi „chel”) care vine la Chișinău în octombrie? ©

20 sep. 2017,, 12:53   Business
15385 0

”La Synergy Global Forum ultimul a ieșit pe scenă Kjell Norstrom – profesor în cadrul școlii economice suedeze, cel care a scris renumita carte „Funky Business”.

Kjell a apărut pe scenă ca un adevărat zeu. Are aproape 60 de ani, este foarte înalt, chel și poartă ochelari din cea mai ultimă colecție. Pe ecranul din spatele lui apare matricea de cifre, exact ca în film, doar că cifrele sunt de un mov aprins pentru că the future is here. Oamenii cu un IQ slab pleacă imediat din sală pentru că nu sunt în stare de a înțelege ceea ce povestește speakerul, iar eu abia de reușesc să notez fiecare cuvânt pe care îl spune Kjell.

Foarte vag și pe scurt împărtășesc doar unele idei. Apropo, tot ceea ce a scris Nordstrom în cartea sa în 2003 deja a devenit realitate.” – anume așa a descris prezentarea economistului suedez Artiom Dertev, Founder "CAХАР7", Russia.

1. Ne aflăm la începutul celei mai rapide urbanizări din istoria lumii. Cuvântul-cheie în acest caz este „la începutul”. Ni se pare că deja totul a pornit, dar asta e abia începutul. Deși abia acum încep să se popularizeze aplicațiile de achitare a serviciilor prin intermediul telefonului, deja astăzi nimeni dintre casieri nu va fi mirat, dacă vei achita cumpărăturile, apropiind telefonul de terminal. Cardurile bancare încep să dispară, iar noi nici măcar nu am observat asta.

2. Informația se dezvoltă în așa fel, încât degradăm în fiecare zi. Deja în 5 ani, gândindu-se pe cine să angajeze, un șef nu va mai alege dintre Petru care cunoaște engleza și Ion care nu cunoaște. El va alege, dacă să îl angajeze pe Petru cu nivelul de engleză advanced sau very advanced. Ceilalți nu își vor găsi un loc în lumea posibilităților mari. Informația se dezvoltă în fiecare zi, noi însă nu.

3. Dacă deții monopolul, ai bani, dacă nu deții un monopol, nu ai bani. Să ne amintim de Lady Gaga – un monopol temporar din domeniul distracțiilor. Dacă decizi să organizezi cea mai tare petrecere și ai invitat-o pe Lady Gaga, iar ea îți zice că s-a îmbolnăvit, nu o vei putea înlocui cu absolut nimeni. Anume asta și înseamnă valoarea produsului. Dacă produsul tău nu poate fi înlocuit, atunci vei deține monopolul.

4. Valoarea studiilor superioare devine tot mai mică. Cunoștințele oferite de către universități nu mai sunt unice. Monopolul cunoștințelor universitare s-a prăbușit. Nu ai nevoie să studiezi la universitatea din Garvard ca să știi ce se învață la Garvard. Dacă acum 5 ani diploma de studii superioare îți oferea prioritate în aproape toate companiile, atunci în ziua de azi aceleași cunoștințe le poate obține oricine. Diplomele în format fizic vor dispărea în câțiva ani. Deci dacă azi faci bani ca să îl poți trimite pe copilul tău la studii peste 10 ani, nu mai cheltui timpul pentru asta. În timpul apropiat universitățile nu își vor mai continua existența în formatul existent acum. Cunoștințele, bineînțeles, sunt necesare, dar ele deloc nu îți garantează succesul.

Lumea evoluționează cu viteză extrem de mare. Cel mai aiurea lucru pe care îl poți face este să încerci să stopezi evoluția. Gândește. Dezvoltă-te. Și cel mai important – alege corect domeniul. Iar pentru asta fă un efort ca să înțelegi care dintre domenii este cel mai corect.

Pe data de 5 octombrie K. Nordstrom vine la Chișinău cu masterclassul său. Înregistrează-te pe pagina funk.md sau la numărul de telefon 079 409 496.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?