X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Peste 17 ani gazul va fi principala sursă de energie

21 sep. 2017,, 04:00   Ştiinţă şi IT
4063 0

Gazul natural va deveni principala sursă de energie în lume din anul 2034, a declarat șeful Ministerului Resurselor Naturale, Serghei Donskoi, a informat, miercuri, 20 septembrie, Rambler News Service.

În ciuda creșterii resurselor de energie alternative, ponderea combustibililor fosili va scădea de la 80 la 50%, doar către anul 2050, a menționat el.

"Totodată, livrările de petrol și gaze vor reprezenta 44% din sursa de energie de pe piața mondială (în prezent 53%), iar din anul 2034 gazul va fi principala sursă de energie", a spus Donskoi.

Ministrul a subliniat că, în legătură cu aceasta, sarcina de formare a unor noi centre de extracție a gazelor și a petrolului pentru Rusia este o prioritate-cheie. "În general, dinamica reproducerii bazei minerale și a materiilor prime este pozitivă", a concluzionat șeful Ministerului Resurselor Naturale.

Anterior, secretarul general al Forumului țărilor exportatoare de gaze Mohammad Hossein Adeli a declarat că gazul lichefiat, furnizat Europei din SUA ,nu le poate înlocui consumatorilor din Europa combustibilul albastru din Rusia.


În iulie, Agenția Bloomberg a scris despre faptul că dependența Germaniei de gazul rusesc va crește în viitorul apropiat. "În afară de Rusia, nu există atît de multe locuri în lume, de unde Germania ar putea obține rapid o cantitate mare de gaze", consideră Jonathan Stern, directorul programului de cercetare în domeniul gazelor naturale de la Institutul Oxford pentru Studii Energetice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?