Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Zeci de întreprinderi municipale, falimentare

20 sep. 2017,, 12:00   Capitala
3114 1

20 de întreprinderi municipale care sînt responsabile de gestionarea fondului locativ neasociat se află în în proces de falimentare, notează NOI.md.

Informația a fost făcută publică astăzi în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău de șefului Direcției generale locativ-comunale și amenajare din cadrul Primăriei capitalei, Petru Gontea.

Procesul de insolvabilitate a fost inițiat la cererea SA „Termoelectrica” care a invocat datorii istorice pentru agentul termic livrat consumatorilor din blocurile locative aflate în gestiunea întreprinderilor menționate, susține Gontea.

Termoelectrica susține că datoriile se ridică la circa 650 milioale de lei dintre care 430 milioane de lei sînt datorii pentru apa caldă.

Petru Gontea susține că o soluție a situației create ar fi comas area celor 23 de ÎMGFL în 10 întreprinderi, care nu ar depinde de „Termoelectrica”.


Pe de altă parte, o parte din consilierii locali susțin că toate aceste datorii vor fi puse în circa locuitorilor capitalei, lucru care nu înseamnă altceva decît furt în plină zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?