Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Ședința CMC, luată cu asalt de un grup de locuitori ai capitalei

20 sep. 2017,, 11:11   Capitala
3016 0

Locuitorii unui bloc de locuit de pe bulevardul Moscovei 17/1 din capitală au luat cu asalt ședința Consiliului municipal Chișinău, notează NOI.md.

Aceștia susțin că au rămas fără curtea blocului în care locuiesc, din cauză că agentul economic care construiește în imediata apropiere a blocului un centru comercial cu patru nivele a acapărat cu încălcări grave terenul cu suprafața de 3 ari din fața casei lor.

Potrivit lui Ilian Cașu, consilier municipal din partea Partidului Nostru, susține că în prezent lucrările de construcție au fost întrerupte. Potrivit consilierului, licitația a fost făcută cu grave încălcări, iar terenul de 3 ari a fost înstrăinat în 1998.

Locătarii aduc acuzații grave agentului economic, susținînd că sînt intimidați, bruscați și chiar amenințați. Iar accesul în curtea blocului le-a fost pur și simplu îngrădit.

Alexandr Odințov, consilier PSRM, susține că terenul de trei ari, a fost revîndut în 2009, iar o soluție ar fi ca Primăria Municipiului Chișinău să ofere agentului economic un alt teren în schimb, astfel încît curtea casei să rămînă în proprietate publică.


Reamintim că șantierul de pe bulevardul Moscovei a intrat anterior în centrul atenției presei, după ce, din cauza lucrărilor de construcție, scările unei bănci comerciale s-au prăbușit. Atunci lucrările de construcție au fost oprite, iar Procuratura a inițiat o cauză penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?