X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Marea Britanie se elaborează o mașină fără pilot pentru curățarea străzilor

20 sep. 2017,, 01:45   Ştiinţă şi IT
1984 0

O subdiviziune de transport autonom a Companiei britanice Westfield, producător de mașini sport, și-a anunțat planurile de a elabora prima în Marea Britanie mașină electrică fără pilot pentru curățarea străzilor.

Compania care a participat la crearea unui shuttle pentru al 5-lea terminal al Aeroportului Heathrow și testarea autobuzelor fără pilot pe drumurile din sud-estul Londrei în luna aprilie a acestui an va întruni eforturile cu producătorul de mașini de salubrizare Johnston Maturatori și un expert în perceperea mașinilor Fusion Processing Ltd pentru elaborarea unui automobil complet nou.

Potrivit președintelui Companiei Westfield, Julian Turner, scopul principal al proiectului este de a dezvolta tehnologia care ar putea fi folosită pentru detectarea și eliminarea unor obiecte străine și a deșeurilor de pe pistele de decolare-aterizare și peron, precum și pentru eficientizarea procesului de salubrizare a străzilor.

Se preconizează înlocuirea flotei de vehicule mari și mașini diesel grele cu aparate mai mici și mai ușoare, care vor fi plasate în locații strategice importante și vor efectua regulat salubrizarea teritoriului alocat. „În loc să stea fără treabă 80 la sută din timp, acestea vor fi ocupate 90 la sută”, susține șeful Westfield. El speră că prototipul va fi gata pînă la începutul anului 2018, iar testările vor avea loc la aeroporturile Heathrow și Birmingham.

Prejudiciul adus aeroporturilor de obiectele străine – de la șuruburile căzute la obiecte de bagaj – este estimat la aproximativ 4 miliarde de dolari pe an, iar curățenia depinde de vigilența ochiului uman. Turner consideră că utilizarea sistemelor autonome cu echipamente senzoriale avansate va ajuta la reducerea riscului de eroare umană și va spori probabilitatea de detectare a deșeurilor.


Proiectul beneficiază de finanțare în valoare de 500 de mii de lire sterline de la Asociația Independentă a Producătorilor de Automobile Niche Vehicle Network, transmite The Engin.

Pînă în 2020 Compania japoneză Dena Co preconizează să lanseze o rută de autobuz fără pilot pentru locuitorii satelor. În localitățile rurale ale țării prevalează populația în vîrstă, iar transportul nu este suficient. Testarea microbuzelor fără pilot a început deja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?