Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC vrea să știe proveniența donațiilor primite de PD

19 sep. 2017,, 17:10   Politică
3100 2

Comisia Electorală Centrală va solicita Serviciului Fiscal de Stat de pe lîngă Ministerul Finanțelor să verifice proveniența donațiilor primite de Partidul Democrat, comunică NOI.md.

CEC s-a interesat în special de proveniența donațiilor care depășesc suma de 75 de mii de lei. Rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului 2017 au fost examinate astăzi, în ședință publică.

De asemenea, Comisia a mai obligat PCRM, Partidul Socialist din Moldova, Partidul Liberal Reformator și „Frontul Salvării Moldovei” să prezinte, în termen de 15 zile, informații complete la rapoartele de gestiune financiară pentru perioada de referință.

Instituția a inițiat procedura contravențională pentru neprezentarea rapoartelor financiare în cazul următoarelor partide extraparlamentare: „Noua Opțiune Istorică”, Partidul Republican din Moldova, Mişcarea Social-Politică a Romilor, Partidul „Renaștere”, „Patrioții Moldovei”,Partidul Societății Progresiste, Partidul Popular Socialist din Moldova, Partidul Conservator, „Frontul Salvării Moldovei”, Partidul Popular, Partidul Agrar, „Patria”, Partidul Popular Democrat din Moldova, Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic pentru Unirea Moldovei. CEC a cerut în mod repetat acestor formațiuni să respecte termenele legale de raportare privind gestiunea financiară.

Deciziile aprobate în ședința de astăzi vor fi transmise Ministerului Justiției și Curții de Conturi. De asemenea, acestea vor fi remise spre informare și executare partidelor politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?