X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Delegația transnistreană a plecat la Moscova doar pentru a cere bani

19 sep. 2017,, 16:32   Societate
2454 5

Delegaţia guvernamentală transnistreană a mers săptămîna trecută la Moscova "pur şi simplu ca să ceară din nou bani Rusiei", susţine Partidul Comunist Transnistrean.


Pe site-ul formaţiunii se menţionează că "Rusia este îngrijorată de soarta deţinuţilor politici în Transnistria şi, de aceea, în pofida simpatiei tradiţionale a ruşilor pentru transnistreni, Federaţia Rusă nu se grăbeşte să ofere ajutor conducerii de vîrf a Transnistriei".

"Rusia a făcut de multe ori aluzii transparente pentru «elita» transnistreană. Astfel, în regiune încă nu a ajuns ajutorul rusesc pentru pensionarii transnistreni. În orice caz, aceşti bani nu sînt achitaţi deja mai mult de trei luni, lucru care nu se întîmpla nici pe timpul preşedintelui Şevciuk, nici pe timpul lui Smirnov. Totodată, este evident că Rusia nu se grăbeşte să ofere ţării noastre acel ajutor financiar suplimentar solicitat de conducerea transnistreană. Un alt semnal de alarmă a fost serbarea din 2 septembrie, atunci cînd niciunul dintre oficialii de rang înalt din Rusia nu a venit la Tiraspol de Ziua Republicii. Aceasta arată, de asemenea, faptul că conducerea Rusiei este nemulţumită de ceea ce se întîmplă în Transnistria", consideră comuniştii.

Potrivit acestora, una dintre cauzele ce provoacă nemulţumirea şi neîncrederea din partea Federaţiei Ruse este "campania de persecuţii politice declanşată în RMN".

„Fără îndoială, prezenţa unui număr mare de deţinuţi politici, precum şi a persoanelor supuse altor forme de persecuţie din motive politice în RMN, este un factor negativ care nu poate să nu afecteze relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Transnistria", susţin comuniştii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?