Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

T-Cruise —motocicletă electrică urbană cu capacitatea de a parcurge 270 km cu aceeași încărcare

19 sep. 2017,, 23:00   Ştiinţă şi IT
2333 0

Producătorul italian de motociclete electrice Tacita a anunțat despre crearea unui nou model. Motocicleta T-Cruise, creată pentru piața americană, este primul cruiser electric de tip Harley Davidson.

Pînă acum, companiile, inclusiv Tacita, au produs versiuni electrice a motocicletelor de teren, scrie New Atlas.

Noul model de motocicletă T-Cruise va fi prezentat oficial la AIMExpo 2017 în Ohio, la sfîrșitul lunii septembrie. Tacita nu dezvăluie pînă cînd niciun fel de informații tehnice. Pe pagina oficială a companiei de pe Facebook se spune că T-Cruise va fi echipat cu acumulator Li-Po de 27 kW/h și va putea parcurge pînă la 270 km cu o singură încărcare. La baza T-Cruise va sta, cel mai probabil, un cadru tradițional din oțel, utilizat la toate modelele Tacita, precum și un motor asincron trifazat, cu o cutie de viteze cu cinci trepte, cu regimurile Eco și Sport. "Noua motocicletă electrică T-Cruise este prima motocicletă urbană, implementată de echipa de design italiană și americană", se spune pe site-ul companiei.

Motocicletele urbane nu sînt concepute, de regulă, pentru mersul cu viteză mare sau pentru mers pe drumuri accidentate, dar au manevrabilitate bună, fiind dotate cu element mare pentru turații reduse. Un exemplu clasic de motocicletă urbană este renumita Harley Davidson, care intenționează, de asemenea, să treacă la motoarele electrice.

Tacita și-a prezentat prima motocicletă electrică în anul 2013. În baza primei motociclete T-Race, a cărei cadru și motor sînt elaborări proprii ale companiei, au fost create cinci modele diferite: Enduro, Motocross, Motard, Rally și Diabolika. Rally a devenit prima motocicletă electrică care a participat la Raliul african Afriquia Merzouga.


Concernul rus "Kalașnikov" a prezentat motocicletele electrice "IJ", care au început să fie livrate Poliției, la sfîrșitul lunii august. În prezent, colaboratorii SPR din Moscova folosesc motociclete BMW, care a propus recent conceptul scuterului electric Motorrad.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?