Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Conducerea televiziunii publice respinge acuzaţiile liderilor de opoziţie

19 sep. 2017,, 18:00   Societate
2680 1

Conducerea postului public de televiziune „Moldova 1” nu este de acord cu liderii de opoziţie, care lansează acuzaţii nefondate şi încearcă să discrediteze imaginea instituţiei.

Despre aceasta se menţionează într-un apel public al conducerii „Moldova 1” către organizaţiile neguvernamentale şi misiunile diplomatice acreditate la Chişinău.

În scrisoarea directoarei postului, Ecaterina Stratan, se menţionează că „Moldova 1” este "ţinta unor acuzaţii nefondate" din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate şi a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Lucrurile au recidivat în data de 17 septembrie, în cadrul protestului care a avut loc în faţa televiziunii Moldova 1. Liderii PPDA şi PAS au promovat mesaje calomnioase, agresive şi lipsite de bază factologică. Încercările directorului televiziunii de a stabili un dialog cu liderii PAS şi PPDA s-au soldat cu eşec, din cauză că liderii protestului nu i-au permis să-şi expună punctul de vedere", se arată în document.

Directorul televiziunii a menţionat că a încercat să prezinte informaţii privind numărul de reportaje şi emisiuni care au reflectat evenimentele generate de cele două partide de opoziţie şi de protestele lor.

„Din păcate, niciun argument nu a fost ascultat, liderii PAS şi PPDA etalînd un comportament intolerant, agresiv şi neconstructiv", a subliniat Stratan, făcînd apel către instituţiile internaţionale şi ONG-urile de media să ia atitudine în legătură cu presiunile asupra postului public de televiziune.

Duminică, după protestul din centrul Chişinăului, protestatarii au mers la clădirea televiziunii publice, unde au organizat o acţiune de protest. Manifestanţii au cerut postului tv să acorde opoziţiei o oră de emisie pe săptămînă. Ei au mai afirmat că, în cazul în care televiziunea publică nu va veni cu un răspuns pînă vineri sau va veni cu un răspuns negativ, cele două formaţiuni îşi asumă dreptul să reia protestele în ziua de duminică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?