Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Veşti rele pentru șoferi: carburanţii se scumpesc din nou

19 sep. 2017,, 13:40   Economie
3047 1

Vesti proaste pentru şoferi! În Moldova se vor majora preţurile la produsele petroliere, comunică NOI.md.

În particular, preţurile maximale cu amănuntul la benzină şi motorină în viitoarele două săptămîni se vor majora cu aproximativ 11 şi 45 de bani per litru sau cu 0,6% şi 3,1% respectiv.

Acest fapt rezultă din noile preţuri maximale cu amănuntul la principalele produse petroliere, publicate astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care vor fi în vigoare în următoarele două săptămîni. În particular, în perioada 20 septembrie – 3 octombrie 2017 preţul maximal cu amănuntul la benzina Premium-95 a fost stabilit la nivelul de 17,51 lei per litru, iar al motorinei – 15,2 lei per litru.

În cele două săptămîni precedente, de la 6 pînă la 19 septembrie 2017, preţurile maximale cu amănuntul la aceste tipuri de combustibil au constituit, respectiv, 17,4 şi 14,75 lei per litru.

În acest mod, în viitoarele două săptămîni benzina se va scumpi în medie cu 11 bani per litru sau cu 0,6%, iar motorina – în medie cu 45 de bani litrul sau cu aproximativ 3,1%.

ANRE stabileşte peste fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marţi, preţurile maximale de vînzare cu amănuntul a benzinei şi motorinei şi le publică pe site-ul său. În aceeaşi zi, fiecare operator de pe piaţa de produse petroliere determină, pornind de la preţurile maximale cu amănuntul stabilite de ANRE, costul vînzării cu amănuntul a acestor produse petroliere şi le publică pe pagina sa web, le expune pe panouri la benzinării.

Preţurile stabilite de operatori intră în vigoare şi sînt aplicate faţă de toţi clienţii, începînd de miercuri, ora 00.01 de noapte. Operatorii nu au dreptul să vîndă cu amănuntul combustibil la preţuri mai mari decît cele maximale stabilite de ANRE.

Contravenienţii riscă sancţiuni dure, inclusiv pînă la revocarea licențelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?