Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Examinarea dosarului penal al primarului de Basarabeasca, amînată

19 sep. 2017,, 14:40   Societate
1817 0

Judecătoria Raionului Hînceşti a amînat ieri pentru luna noiembrie examinarea dosarului penal împotriva primarului oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş, ales pe listele "Partidului Nostru" (PN).


Surse din cadrul partidului au relatat că audierile au fost amînate din cauză că procurorul nu l-a anunţat pe Cimpoieş şi nici pe avocaţii acestuia că s-a încheiat etapa urmăririi penale şi că materialele de acuzare au fost trimise în instanţă.

„Noi nu am luat act de materialele dosarului, iar lui Cimpoieş nu i-a fost înmînat actul acuzării în limba de stat şi în limba rusă. Instanţa a calificat acest lucru drept o încălcare de ordin procesual şi l-a obligat a doua oară pe procuror să transmită copia actului de învinuire, pentru ca avocaţii să-şi poată construi o linie de apărare eficientă", a declarat avocatul Anatol Istrate pentru presă.

Primarul oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş, a fost reţinut pe 17 martie şi a fost plasat în izolator pentru 30 de zile. Primarul este acuzat de neglijenţă în serviciu pentru faptul că el nu a reuşit să prevină exploatarea sexuală a unei minore din localitate. Mai tîrziu Cimpoieş a fost transferat în arest la domiciliu, iar acum se află în libertate. Conducerea PN susţine că dosarul lui Cimpoieş este unul motivat politic, la comanda Partidului Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?