X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Liberalii din Primărie cer anularea referendumului (DOC)

19 sep. 2017,, 11:31   Capitala
2894 2

Fracțiunea Partidului Liberal din CMC cere anularea deciziei privind organizarea Referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, notează NOI.md.

Membrii formațiunii au înregistrat o cerere prealabilă în care susțin că decizia a fost luată ilegal, deoarece nu ține de competența Consiliului să decidă în privința desfășurării referendumului, or, inițiativa vine din partea cetățenilor.

Potrivit liberalilor, doar instanța de judecată poate decide în privința organizării plebiscitului.


Reamintim că membrii CMC, pe 12 septembrie, au aprobat decizia privind organizarea Referendumului pentru revocarea primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, din funcția de primar general al capitalei la 19 noiembrie 2017.

Tot astăzi, deputații PL au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care cer să se pronunțe pe marginea constituționalității a trei articole. Este vorba despre art. 33 și 34 din Legea privind administrația publică locală, care se referă la suspendarea primarilor, precum și art. 177 din Codul electoral, care se referă la motivele pentru care poate fi organizat un referendum privind revocarea din funcție a primarului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?