X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

SV s-a autosesizat în cazul reținerii unei grupări criminale de FSB-ul rus

19 sep. 2017,, 10:58   Societate
2113 0

Serviciul Vamal s-a autosesizat pe faptul reținerii de către Serviciul Federal de Securitate a Rusiei a unei grupări specializate în contrabandă cu substanțe narcotice, notează NOI.md.

Potrivit anchetei, gruparea criminală internațională ar fi tranzitat teritoriul Republicii Moldova și era specializată în contrabanda cu cantități mari de droguri. Totodată, a fost dispusă înaintarea interpelărilor de rigoare și demararea investigațiilor ce se impun.

Serviciul Vamal își exprimă disponibilitatea acordării suportului informațional și operativ în elucidarea tuturor circumstanțelor producerii încălcărilor invocate.

Potrivit tass.ru, gruparea criminală transporta în camioane cu legume din Europa prin Moldova, destinația finală fiind Rusia, cantități impunătoare de droguri.

Potrivit Centrului relații publice al FSB, drogurile ajungeau în special în capitala Rusiei - Moscova. „Membrii grupului au fost identificați, fiind acumulate informații care confirmă activitatea ilegală a acestora”, se menționează într-un comunicat al Serviciului.


Mai mult, un cetățean moldovean și unul rus au fost reținuți în flagrant delict, avînd asupra lor 31 de kilograme de substanțe narcotice, a căror valoare pe piața neagră se ridică la peste 20 de milioane de ruble echivalentul a 6,118 milioane de lei.

În acest sens, Departamentul de Investigare al FSB a intentat un dosar penal pentru contrabanda și comercializare de droguri în cantități deosebit de mari. Persoanele reținute au fost plasate în arest preventiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?