Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Poliţia regretă că protestul de ieri a dus la violenţă

18 sep. 2017,, 18:30   Societate
2367 0

„Poliţia nu a aplicat gaze speciale sau alte mijloace speciale împotriva cetăţenilor care au protestat lîngă clădirea lîngă clădirea postului de televiziune public "Moldova 1".

Cu toate acestea, în pofida promisiunii organizatorilor, acţiunea de protest a dus la violenţă împotriva oamenilor legii", a comunicat luni în cadrul unei conferinţe de presă şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.

El a spus că, în urma intrării forţate a microbuzului în cordonul viu al poliţiştilor, trei poliţişti au suferit dureri fizice şi luni au fost îndreptaţi la examinarea medico-legală, iar poliţistul care a suferit o lovitură cu un obiect a fost trimis la examinarea medico-legală duminică. În total patru persoane au avut de suferit.

„Cînd a devenit clar că nu va putea trece mai departe de cordonul format de poliţie, şoferul automobilului s-a ascuns printre protestatari. Luni acesta a fost reţinut pentru 72 de ore. Acţiunile lui vor primi o evaluare juridică adecvată. A fost reţinut şi proprietarul vehiculului. Proprietarul mijlocului de transport este o persoană care deja are statut de inculpat în cadrul unei cauze penale, la fel pentru aplicarea violenţei împotriva poliţiei. Este vorba despre un protest care a avut loc pe 24 aprilie 2016. În ultimul caz, lui i-a fost aplicată o amendă de circa 4 mii de lei şi a fost pedepsit cu trei puncte de penalizare. Şoferul care s-a aflat la volan nu deţinea actele de categoria necesară", a spus Cavcaliuc.

El a negat afirmaţia că la 17 septembrie au fost aplicate măsuri de securitate fără precedent la acţiunile de protest.

„Poliţia îşi îndeplineşte în mod clar atribuţiile de serviciu. Au fost angajaţi ai poliţiei în uniformă, aliniaţi în cordon lîngă locul de desfăşurare a protestelor, dar, totodată, au fost şi ofiţeri în haine civile. Sînt ofițeri îmbrăcați în civil, care se numără printre protestatari. Sarcina lor este să identifice provocatorii, oamenii necorespunzători, să monitorizeze situaţia în orice mod posibil. Aceasta este practica multor ţări din lume. Poliţia moldovenească este o instituţie juridică care protejează dreptul cetăţenilor de a-şi exprima opiniile şi ordinea publică", a explicat el.

Potrivit lui, materialele video cu privire la acţiunile întreprinse de poliţie şi protestatari întreprinse lîngă clădirea postului de televiziune public "Moldova 1" vor fi transmise autorităţilor competente pentru a forma concluzii cu privire la legalitatea acţiunilor ambelor părţi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?