Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Revoluție în știință! Un creier uman, conectat la internet

19 sep. 2017,, 03:00   Ştiinţă şi IT
3722 0

Savanţii de la Wits University au conectat un creier direct la internet. Datele adunate în urma acestui proiect vor ajuta în următorii paşi realizaţi în inteligenţă artificială şi în interfaţe creier-computer.

Oamenii de ştiinţă de la universitatea sud-africană au făcut o realizare importantă în domeniul ingineriei biomedicale. Conform unui articol publicat în Medical Express, aceştia au elaborat un mod prin care creierul uman poate fi conectat la internet în timp real, scrie Futurism.

Proiectul a fost numit Brainternet şi „reprezintă o nouă frontieră în sistemele de interfaţă creier-computer”, a precizat Adam Pantanowitz, autor al acestui studiu.

Proiectul presupune preluarea undelor cerebrale cu ajutorul electroenecefalografiei. Aceste semnale sînt apoi transmise unui computer, care transmite datele unei aplicaţii care la rîndul ei le urcă pe un site web unde activitatea poate fi observată.

Pantanowitz a precizat că acesta este doar începutul proiectului, iar posibilităţile sînt multiple. Echipa doreşte să îmbunătăţească interacţiunea dintre utilizator şi creierul lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?