X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Găgăuzia intenționează să deschidă Casă de Comerț în Turkmenistan

18 sep. 2017,, 16:20   Economie
2123 0

Găgăuzia intenționează să-și deschidă Casă de Comerț în Turkmenistan și să realizeze o serie de proiecte de investiții comune cu această țară.

Acest lucru a fost discutat în cadrul întîlnirii, de la Ashgabat, a bașcanului Găgăuziei Irina Vlah cu președintele Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Turkmenistan, Alexandr Dadaev, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al bașcanului, la ordinul președintelui Turkmenistanului, Uniunea Industriașilor și Antreprenorilor a supravegheat construirea unei grădinițe în satul Cișmichioi. În timpul întîlnirii, părțile au evaluat pozitiv proiectul implementat și au vorbit despre alte domenii de cooperare.

În special, a fost vorba despre furnizarea produselor vitivinicole din Găgăuzia în Turkmenistan și de promovare a mărfurilor din autonomie în rețelele de comerț cu amănuntul.


Părțile au discutat, de asemenea, posibilitatea deschiderii în Găgăuzia a unei întreprinderi de producere a bomboanelor și a unei fabrici de prelucrare a produselor agricole. În acest context, a fost examinată, de asemenea, problema deschiderii Casei de Comerț a Găgăuziei în Turkmenistan.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a manifestat interes în a-i atrage pe investitori în Parcurile Industriale de la Comrat și Ceadîr-Lunga.

Către sfîrșitul întîlnirii, bașcanul l-a invitat pe Alexandr Dadaev să participe la cel de-al treilea Forum de Investiții „Invest Gagauzia” în luna noiembrie a acestui an. Șeful Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor a dat asigurări că o delegație mare de oameni de afaceri din Turkmenistan va fi prezentată la forum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?