Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Doi moldoveni au încercat să traverseze frontiera cu acte false

18 sep. 2017,, 13:20   Societate
2439 0

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere ”Sculeni” au depistat un permis de conducere moldovenesc și o carte de identitate românească, ambele cu premise rezonabile de falsificare.

Posesorii actelor contrafăcute, doi cetățeni ai R. Moldova, urmau să le folosească la angajarea în cîmpul muncii în Republica Franceză.

La sfîrșitul săptămînii trecute, în punctul de trecere ”Sculeni”, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat autocarul de rută regulată ”R.Moldova-Franța”. În timpul controlului de rigoare, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni asupra a doi călători, care prezentau un comportament agitat. Astfel, inspectorii controlului de frontieră au luat decizia extinderii verificărilor.

În rezultat, la unul din tinerii suspecți, un moldovean de 26 de ani, locuitor al sat. Lopățica, r-nul Cahul, s-a depistat în borseta personală un permis de conducere, eliberat de autoritățile moldovenești, cu semne vădite de falsificare. La cel de-al doilea moldovean de 24 de ani, cu domiciliu în sat. Coșnița, r-nul Dubăsari, polițiștii de frontieră au depistat în buzunar o carte de identitate românească, care la fel prezenta mai multe elemente de falsificare.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Pe faptul celor depistate polițiștii de frontieră au pornit cauze penale pentru uz de fals în documente oficiale, în conformitate cu art.361, al.1 CPal RM. Persoanele documentate și-au continuat călătoria, fiindu-le autorizată trecerea frontierei de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?