Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Găgăuzia va avea loc un forum al regiunilor partenere din Rusia

18 sep. 2017,, 13:00   Economie
2324 0

În anul 2018, în Găgăuzia va avea loc un forum al regiunilor partenere din Rusia.

Asupra acestui fapt au convenit başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, şi preşedintele Consiliului Federaţiei FR, Valentina Matvienko, în cadrul întrevederii de la Aşgabat, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al başcanului, delegaţia moldovenească, în frunte cu preşedintele ţării, Igor Dodon, se află în Turkmenistan în cadrul inaugurării ediţiei a V-a a Jocurilor Asiatice şi pe platformele evenimentului a avut loc întîlnirea cu conducătoarea Camerei Superioare a Parlamentului Rusiei.

În cadrul întrevederii cu Valentina Matvienko, Irina Vlah a dat o înaltă apreciere dinamicii relaţiilor autonomiei cu regiunile Rusiei, specificînd că acordurile bilaterale de cooperare funcţionează cu zece subiecte din FR.

După cum a subliniat Irina Vlah, cooperarea Găgăuziei cu regiunile Rusiei este o direcţie prioritară a activităţii conducerii autonomiei. În afară de aceasta, başcanul a comunicat Valentinei Matvienko despre intenţia autorităţilor autonomiei de a organiza în 2018 forumul regiunilor partenere ale Găgăuziei.


Preşedinta Consiliului Federaţiei a susţinut iniţiativa başcanului şi şi-a exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin în organizarea acestei acţiuni. În afară de aceasta, Valentina Matvienko a specificat că ea personal va conduce partea rusă la forum.

În cadrul întrevederii au fost examinate şi alte chestiuni de pe agenda curentă a relaţiilor dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?