X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Găgăuzia şi Turkmenistanul își vor intensifica relaţiile comercial-economice

18 sep. 2017,, 18:00   Economie
2326 0

Găgăuzia şi Turkmenistanul intenționează să-și intensifice relaţiile comercial-economice.

Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi susţinute de başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu ministrul Economiei al Republicii Turkmenistan, Batîr Bazarov, în cadrul unei vizite la Aşhabad a delegaţiei moldoveneşti, notează NOI.md.

Potrivit Serviciului de Presă al başcanului, discuţia s-a axat pe impulsionarea relaţiilor comercial-economice bilaterale. Astfel, părţile au discutat posibilitatea efectuării unui schimb de experienţă în domeniul complexului agroindustrial, inclusiv pe marginea tehnologiilor avansate de cultivare a culturilor agricole.

Şefa Găgăuziei a constatat că, drept urmare a precedentelor întrevederi cu conducerea supremă şi reprezentanții Guvernului Turkmenistanului, a fost iniţierea livrărilor unor tipuri de produse farmaceutice din Găgăuzia în această ţară.

Concomitent, cu suportul părţii turkmene, pe teritoriul Găgăuziei a fost realizat un proiect social important – construcţia unei grădiniţe moderne în satul Cişmichioi, raionul Vulcăneşti.


Başcanul a specificat în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei al Republicii Turkmenistan că, în prezent, în Găgăuzia sînt efectuate lucrări complexe de amenajare a filialelor Zonei Antreprenoriatului Liber „Valcaneş” la Comrat şi Ceadîr-Lunga.

Irina Vlah l-a invitat pe ministrul Economiei şi investitorii potenţiali din Turkmenistan să participe în noiembrie curent la Forumul Investiţional Internaţional „Invest Găgăuzia”, ediţia a III.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?