X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon a mulțumit Rusiei pentru o poziţie echilibrată (VIDEO)

17 sep. 2017,, 16:00   Politică
5376 5

Preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere în Turkmenistan, pe data de 17 septembrie, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale din Rusia, Valentina Matvienko.

Şeful statului i-a transmis oficialului rus că regretă „acţiunile provocatoare” ale Chişinăului la adresa Moscovei, iar pe de altă parte i-a mulţumit pentru faptul că înţelegerile la care s-a ajuns cu Vladimir Putin se realizează în deplină măsură.

„Am mulţumit părţii ruse pentru deciziile adoptate, datorită cărora peste 180 de întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului au obţinut acces pe piaţa rusă. În anul 2017, exporturile la mai multe categorii de produse, cum ar fi fructe, legume, vinuri şi conservele, s-au majorat în medie de 3-4 ori”, a menţionat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Oficialii au discutat şi subiectul cu privire la reglementarea conflictului transnistrean: „Am reiterat faptul că acesta trebuie soluţionat doar în formatul de negocieri „5+2”. La moment întreprindem paşi concreţi şi sperăm că în viitorul apropiat vom rezolva mai multe probleme cu care se confruntă cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului”. „Am optat pentru continuarea dezvoltării şi aprofundării cooperării moldo-ruse în toate domeniile de interes comun, şi în special în domeniul economic, investiţional, în sfera socială şi cultural-umanitară”,a precizat Dodon.


Potrivit lui, politica antirusă dusă de Guvernul de la Chişinău „este o tentativă de a place curatorilor din Occident în lipsa unor rezultate palpabile pe intern. Este pozitia unui singur partid politic, Partidul Democrat, care a ajuns falimentar în ceea ce priveşte suportul populaţiei. În acest context, am mulţumit conducerii Federatiei Ruse pentru că, în pofida provocărilor, nu întreprinde măsuri care ar lovi în poporul Republicii Moldova, nu în reprezentanţii PD”.

Şeful statului am invitat-o pe Valentina Matvienko să viziteze Republica Moldova în anul viitor.

Amintim că Igor Dodon se află într-o vizită oficială la Ashgabat la invitaţia preşedintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, pentru a participa la deschiderea celei de-a V-a ediţii a Jocurilor Asiatice de Interior şi Arte Marţiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?