X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon s-a întîlnit cu președitele Turkmenistanului (FOTO)

16 sep. 2017,, 12:00   Politică
3897 2

Președintele țării, Igor Dodon, a efectuat o vizită în Turkmenistan, unde s-a întâlnit cu președitele Gurbangulî Berdîmuhamedov.

Acesta a fost însoțit de președinta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, de bașcana Găgăuziei, Irina Vlah și purtătorul de cuvînt al Președinției - Ion Ceban.

Dodon i-a oferit președintelui Turkmenistanului distincția „Ordinul Republicii”. „În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare între Turkmenistan și Republica Moldova în diverse domenii, am oferit președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, distincția ”Ordinul Republicii””, a scris Dodon.

„I-am mulţumit liderului Turkmenistanului pentru realizarea operativă şi calitativă de către partea turkmenă a construcției grădiniţei de copii din s. Cişmichioi. Apreciem finalizarea acestui proiect social important, dar și altor proiecte, drept un aport semnificativ la dezvoltarea raporturilor interstatale şi umanitare.


Am menţionat că între Republica Moldova şi Turkmenistan există un potențial de colaborare care nu este valorificat pe deplin. Mi-am exprimat interesul pentru extinderea volumelor şi nomenclatorului de produse importate şi exportate, cît şi pentru stabilirea unor rețele de livrare a produselor pe termen lung.

Am convenit să extindem și aprofundăm colaborarea în mai multe domenii - economic, social, umanitar etc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, președintele a menționat că își propune să deschidă în țară, 100 de complexe sportive, și a cerut suport în acest sens președintelui Turkmenistanului. „Anul viitor, sub egida președintelui Moldovei, voi lansa un proiect național de edificare a 100 complexe sportive în comunitățile rurale, care să includă arene de fotbal, de baschet, volei și terenuri sportive dotate la cel mai înalt nivel. Am solictat sprijinul președintelui turkmen în realizarea acestui proiect”, a mai notat Dodon.

Dodon a mai scris că Turkmenistanul este un exemplu pentru țara noastră în ceea ce privește neutralitatea permanentă. „Apreciez înalt strategia de politică externă a Turkmenistanului, bazată pe principiile de neutralitate permanentă, recunoscută la 12 decembrie 1995, de către Adunarea Generală a ONU. Experienţa Turkmenistanului în promovarea şi consolidarea principiului de neutralitate permanentă prezintă un interes special pentru Moldova în condiţiile actuale”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?