X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Opinie: Majorarea salariilor cu 11% nu va rezolva problemele tinerilor pedagogi

15 sep. 2017,, 18:10   Societate
2826 6

O singură majorare a salariilor cu 11% nu va soluţiona problemele tinerilor pedagogi, susţine directorul Liceului "Academia copiilor", Nina Horjan.


Astăzi, la întrevederea cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, ea a spus că salariul unui simplu angajat din rîndul personalului tehnic al Parlamentului este de peste 3 mii de lei, în timp ce profesorii începători au un salariu de 2950 de lei, iar cu majorarea de 11% din septembrie, salariul va fi cu aproximativ 300 de lei mai mare.

"Eu nu le pot explica tinerilor profesori care îndeplinesc o funcţie importantă din punct de vedere social de ce au un salariu atît de mic. Ba mai mult, salariul profesorilor tineri nu le permite să-şi închirieze sau să-şi cumpere o locuinţă", a spus ea.

El a amintit că mai demult în sectorul Ciocana al capitalei erau nişte cămine pentru tinerii specialişti, iar acum nu se ştie ce e cu ele. În opinia lui, statul trebuie să construiască locuinţe sociale.

La întîlnirea cu Andrian Candu, un reprezentant al părinţilor a spus că parlamentarii trebuie să se gîndească serios la rezolvarea problemelor nu numai ale profesorilor, ci şi ale educatorilor şi personalului tehnic din grădiniţe.

"În instituţiile de învăţămînt preşcolar este o situaţie catastrofală, angajaţii primesc un pic mai mult de o mie de lei, iar decizia Guvernului de a majora salariile bugetarilor cu 11% nu va rezolva problema", a spus ea.

Potrivit lui Candu, creşterea salariilor cadrelor didactice va continua şi, în plus, există ideea de a le acorda tichete de masă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?