X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Subiectul privind vîrsta alegătorilor, abordat de Candu cu pedagogi şi elevi

15 sep. 2017,, 17:51   Politică
2766 2

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a discutat cu pedagogii şi elevii posibilităţile de participare la alegeri de la vîrsta de 16 ani.

Discuţiile au avut loc vineri, în cadrul Săptămînii deschiderii parlamentare.
Candu consideră că este prea devreme pentru ca tinerii să participe la alegerile parlamentare şi prezidenţiale de la vîrsta de 16 ani, "însă se poate de gîndit la acest lucru în privinţa alegerilor locale".

În opinia uneia dintre eleve, copiii pot fi uşor presaţi sau influenţaţi în decizia lor, de aceea limita de vîrstă nu ar trebui să fie micşorată, deoarece, în caz contrar, acesta va aduce politica în şcoală".

Profesoara de istorie, consilierul primarului de Chişinău pe probleme sociale Lucia Caciuc, a remarcat faptul că copiii au experienţa alegerilor democratice, deoarece ei îi aleg pe membrii consiliului de elevi în şcoli, însă este puţin probabil să fie pregătiţi pentru alegeri politice.

Candu a amintit că în cadrul examinării sistemului electoral uninominal în Parlament s-a discutat şi posibilitatea de a reduce limita de vîrstă pentru alegători, dar majoritatea deputaţilor au votat împotrivă. Acum alegătorii pot participa la alegeri numai după ce au atins vîrsta de 18 ani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?