X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Kerry despre „căștile albastre” din Donbass

15 sep. 2017,, 17:42   Externe
2169 0

Ideea introducerii pacificatorilor ONU în zona de conflict din Donbas, susținută în mod neașteptat de către președintele rus Vladimir Putin, în condiții de slabă încredere în partea rusă, trebuie analizată cu atenție și susținută de condiții suplimentare, a declarat fostul secretarul de stat al SUA (2013-2017), John Kerry, la cea de-a 14-a conferință anuală YES, susținuta la Kiev, potrivit Interfax-Ucraina.

„Trebuie să ne asigurăm că acest lucru nu este un fel de capcană”, a spus el.

În special, printre aceste condiții, Kerry a numit problemele de definire a frontierei, necesitatea de a pune în aplicare acordurile de la Minsk și, de asemenea, garantarea că Ucraina va fi capabilă să-și determine viitorul fără limitări din afara.

Kerry a recunoscut că în timpul șefiei sale la Departamentul de Stat a fost dezamăgit de mersul procesului de la Minsk și lipsa unei reacții adecvate la acordurile în „formatul normand.

De asemenea, el a subliniat că ceea ce s-a întîmplat în Crimeea, unde conducerea rusă a mințit grav, nu se poate ierta.


Anterior, fostul ambasador al SUA la ONU, John Bolton, a declarat că introducerea truleor de menținere a păcii în Donbas poate duce la înghețarea conflictului și nu va ajuta la restabilirea controlului Ucrainei asupra întregului său teritoriu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?