Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

SUA şi Coreea de Sud iau măsuri împotriva Coreei de Nord

15 sep. 2017,, 21:29   Externe
2652 0

Kang Kyung-Wha, ministrul sud-coreea de Externe şi Rex Tillerson, secretarul de stat al SUA, au discutat despre adoptarea unor măsuri împotriva Coreei de Nord.

Ultimul text balistic făcut de Coreea de Nord a înfuriat SUA, dar şi Coreea de Sud, care discută acum despre cea mai potrivită formă de abordare a problemei.

Convorbirea dintre cei doi reprezentanţi a durat doar trei – patru minute, deoarece a fost întreruptă din cauza lipsei unui semnal bun. Rex Tillerson se întorcea de la Londra cand apelul a fost realizat, de aici lipsa semnaluluim.

Discuţiile vor fi reluate imediat ce secretarul de stat al SUA va ateriza.

În urma testului balistic, Coreea de Sud a „îndemnat” Coreea de Nord să încetze cu aceste provocări „nechibzuite”.


„Condamnăm cu fermitate încă o nouă lansare a rachetelor balistice din partea Coreei de Nord, întrucît este o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi reprezintă, de asemenea, o provocare gravă la adresa păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană şi în comunitatea globală. Coreea de Nord ar trebui să realizeze faptul că abandonarea dezvoltării nucleare şi a rachetelor balistice reprezintă o modalitate autentică de a-şi asigura securitatea şi dezvoltarea economică.

Sînt îndemnaţi să înceteze imediat provocările nechibzuite şi să vină la masa negocierilor. Vom continua să facem faţă provocărilor din partea Nordului printr-o strînsă coordonare cu comunitatea internaţională, bazată pe o alianţă fermă cu SUA. Guvernul este pe deplin pregătit şi capabil să răspundă oricărei ameninţări din partea Coreei de Nord şi vom continua să consolidăm capacitatea noastră de contraatac”, se arată într-un comunicat al guvernului de la Seul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?