X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dosarul medicilor dați în judecată de Ministerul Sănătății ajunge la CCM

15 sep. 2017,, 15:40   Societate
3701 0

Procesul de judecată în cazul celor peste 100 de medici rezidenți care au refuzat să activeze în localitățile stabilite de Ministerului Sănătății a fost suspendat, notează NOI.md.

Avocații medicilor au cerut Curții Constituționale ridicarea excepției de neconstituționalitate a hotărîrii de Guvern prin care medicii care își fac studiile la buget sînt obligați să muncească în localitățile în care au fost repartizați de autorități. Solicitarea a fost admisă de CCM, iar pînă la pronunțarea unei hotărîri, procesul de judecată a fost suspendat, scrie bizlaw.md.

Menționăm că mai mulți medici rezidenți, promoția anului 2016, care și-au făcut studiile la buget, au fost acționați în judecată pentru că nu și-au respectat obligațiunile de a se angaja în instituțiile medico-sanitare publice, conform repartizării Ministerului Sănătății. Ulterior Ministerul a declarat că va examina fiecare caz separat. Instituția argumentează că scopul autorităților este de a asigura cu personal medical toate spitalele și clinicile din țară.

„Statul investește în studiile medicilor și farmaciștilor cu scopul ca aceștia ulterior să activeze în instituțiile medicale din toată țara, conform repartizărilor Ministerului. Totodată, după repartizare, acestora li se oferă indemnizații, spații locative și compensarea unor cheltuieli. Constatăm și apreciem că majoritatea studenților instruiți din banii publici s-au angajat și activează cu succes în instituțiile medicale conform repartizărilor”, au declarat atunci reprezentanții Ministerului.

Aceștia au adăugat că intenția nu a fost de a-i sancționa financiar pe tinerii care au refuzat să activeze în localitățile respective, ci de a-i responsabiliza să-și respecte angajamentele asumate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?