X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Unde și cînd se va desfășura Festivalul Național al Mărului?

16 sep. 2017,, 17:00   Economie
3153 0

Cel de-al 7-lea Festival Național al Merelor va avea loc pe 17 septembrie la Soroca, relatează NOI.md.

Festivalul Național al Mărului este organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în comun cu producătorii de mere din țară și cu Consiliul Raionului Soroca,

Începutul desfășurării Festivalului Național al Mărului va avea loc la ora 09:00, în preajma Cetății Soroca. Evenimentul are drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului, inclusiv promovarea producătorilor autohtoni de mere și a tehnologiilor moderne de producere a merelor și materialului săditor pomicol.

Vizitatorii vor participa la Expoziția cu vînzare a celor mai gustoase mere de la producătorii autohtoni, ei vor putea procura de la Tîrgul bucatelor tradiționale diverse preparate culinare: diverse produse de patiserie cu umplutură de mere, să asiste la parada costumelor, să viziteze și Expoziția de material săditor.

În cadrul Festivalului vor fi organizate concursuri: pentru „cea mai bună expoziție de mere”, Concursul culinar, dar și Expoziția comunităților etnice, Tîrgul obiectelor de artizanat. Va fi amenajat, de asemenea, un Orășel al Copiilor cu: jocuri, animație, concursuri, clovni și show-ul teatralizat ,,Ți-am adus un măr”. Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de formația “Tharmis”.


Orașul Soroca este într-un fel anume capitala merelor din Moldova, iar raionul Soroca ocupă primul loc în țară, după suprafețele livezilor de mere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?