Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce acord nou vor semna Moldova și Suedia

15 sep. 2017,, 10:10   Economie
2960 0

Republica Moldova și Suedia intenționează să semneze un acord nou de cooperare în domeniul dezvoltării pe anii 2017-2020, relatează NOI.md.

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a semnat un decret privind inițierea negocierilor pe marginea proiectului documentului respectiv.

De menționat că Suedia este unul dintre cei mai mari donatori bilaterali ai Moldovei și oferă o asistență tehnică și financiară impunătoare pentru sprijinul dezvoltării diverselor sectoare ale economiei moldovenești, inclusiv prin Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA). Suedia, pe parcursul mai multor ani, realizează programe de cooperare bilaterală cu Moldova în domeniul dezvoltării cu un buget anual de 10-12 milioane de euro, alocați pentru sprijinul reformelor și al procesului de integrare europeană.

Asistența Suediei pentru Moldova urmărește îmbunătățirea guvernării în țară, sporirea competitivității în localitatea rurală, reducerea vulnerabilității în domeniul energeticii, dezvoltarea economică durabilă, reducerea cheltuielilor legate de afaceri, creșterea competitivității, comerțului, susținerea unor astfel de sectoare precum democrația, drepturile omului, egalitatea genurilor, armonizarea legislației moldovenești la normele europene, un accent deosebit punîndu-se pe egalitatea genurilor și respectarea drepturilor omului.

În Moldova activează cu succes un șir de companii suedeze care oferă posibilitatea de angajare și contribuie la dezvoltarea economiei Moldovei. Este vorba despre Ericsson, Oriflame, Samres, Synevo, TeliaSonera, Volvo Trucks.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?