X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Nu pot și nu voi accepta candidatura lui Sturza

15 sep. 2017,, 09:30   Politică
3602 13

Șeful statului, Igor Dodon, declară ferm că nu poate și nu va accepta candidatura înaintată de coaliția de guvernare la funcția de ministru al apărării, notează NOI.md.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chișinău.

Președintele susține că nu-și va schimba poziția referitoare la acest subiect și afirmă că toți cetățenii înțeleg că în funcția de ministru trebuie să fie un profesionist.

„Această candidatură nu poate fi acceptată și nu va fi acceptată de președinte. Voi insista pe promovarea unui profesionist”, a declarat Dodon.

Potrivit șefului statului, candidatul propus de guvernare ridică mari semne de întrebare privind integritatea lui.

„Cînd era consilier primea salariu din străinătate”, a punctat președintele.

Comentînd decizia Curții Constituționale care prevede că președintele trebuie să accepte candidatura dacă este înaintată a doua oară de Guvern și Parlament, Igor Dodon spune că înalta curte interpretează unele norme ale Constituției. Potrivit lui Dodon, Legea Supremă, pe care a depus jurămîntul, nu specifică faptul că președintele este obligat să accepte propunerea a doua oară.

„Mergeți și introduceți această inițiativă în Constituție și atunci veți putea vorbi despre încălcarea Constituției”, susține șeful statului.

Potrivit președintelui, cei de la guvernare au acum două soluții: fie își revizuiesc poziția și propun un alt candidat, fie vor încerca să numească acest candidat în funcția de ministru al apărării fără decretul președintelui, iar acest lucru este o încălcare.


„Atunci legitimitatea acestui ministrul nu că va fi foarte redusă, dar nu va exista. Pentru că să numești un ministru prin decizia CC, cînd în Constituție scrie că el trebuie să fie numit de președinte, va fi o încălcare”, declară Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?