X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Turcia va deschide în Moldova o bancă?

14 sep. 2017,, 16:30   Economie
3160 0

Turcia ar putea să deschidă în Moldova o bancă comercială și este dispusă să majoreze schimbul de mărfuri cu țara noastră pînă la 1 miliard de dolari, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al Parlamentului, acest fapt a fost discutat în cadrul unei întrevederi susținute la Ankara de către președintele Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, cu omologul său turc, șeful Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman.

Spicherul Parlamentului turc a salutat extinderea Zonei Antreprenoriatului Liber„Valcaneș”, menționînd că acest lucru va atrage investitori în Găgăuzia și, respectiv, va contribui la creșterea economică.

Părțile au discutat chestiunea privind extinderea Acordului bilateral privind liberul schimb, care a intrat în vigoare anul trecut, din contul acoperirii de către acesta a domeniului de servicii. Ismail Kahraman a declarat că Turcia are un potențial pentru sporirea investițiilor în Moldova și majorarea volumului schimbului de mărfuri bilateral pînă la 1 miliard de dolari.


În vederea intensificării relațiilor economice și comerciale, spicherul Parlamentului turc a menționat că Turcia sprijină crearea unui birou comercial-economic pe lîngă Ambasada Moldovei, care va avea reprezentanțe la Istanbul și Ankara.

Părțile au mai discutat despre impulsionarea cooperării ambelor state și aprofundarea colaborării moldo-turce interparlamentare în cadrul organizațiilor internaționale. Șeful Parlamentului Turciei a dat o apreciere înaltă trendului ascendent al relațiilor moldo-turce, precum și cooperării între autoritățile centrale ale Moldovei și UTA Găgăuzia în cadrul unui grup de lucru pe platformă parlamentară.

El a menționat că Găgăuzia este un teritoriu al Moldovei și Turcia va continua să acorde suport acestei regiuni pentru ca ea să se integreze în RM și să contribuie la dezvoltarea țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?