X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un democrat, ales președinte al raionului Nisporeni

14 sep. 2017,, 13:40   Politică
2987 4

Consilierul raional al PDM Ghenadie Verdeș a fost ales astăzi președinte al raionului Nisporeni, informează NOI.md.

Verdeș, care a deținut pînă în prezent funcția de vicepreședinte al raionului, a fost ales cu votul unanim a 30 de consilieri raionali prezenți la ședință. Numirea lui Verdeș a fost salutată de șeful Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Nicolae Ciubuc, care este și consilier raional.

„Nu cunosc dacă au mai fost situații similare în alte raioane, cînd cu votul practic al tuturor consilierilor, indiferent de apartenența politică, cu un număr atît de mare să fi fost aleasă conducerea raionului, dar un lucru ferm constatat - aceasta este dovada compromisului, punerii la baza a interesului axat pe necesitatea dezvoltării raionului Nisporeni”, a comentat Ciubuc.

Menționăm că fostul președinte al raionului Nisporeni Ion Artene a demisionat din funcție în 2016. De atunci interimatul este asigurat de Ghenadie Verdeș. Noul președinte al raionului s-a născut pe 13 mai 1975, a absolvit Academia de Studii Economice din Moldova. În administrația publică locală activează din 2011, pînă atunci fiind antreprenor. La alegerile locale din 2011 a candidat la funcția de primar de Nisporeni pe listele Partidului Liberal, iar ulterior a aderat la Partidul Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?